Загадките на XXI век: Биг Ша, пророк, гадател или …?

Честно да си кажа, никога не съм уважавал творчеството на Биг Ша (бивш Мишо Шамара – Михаил Станиславов Михайлов) дори когато беше начинаещ рапър в Гумени Глави (не че на другите рапъри съм ги уважавал, но какво да правя като и БГ чалгата и БГ рапа са ми противни).

Че обича келепиреца и за него думите – чест, достойнство, мъжка дума са само поредица от букви бях не само подочувал, но кога лани добре подкокоро$ан от Слави Бинев, пред ЕС се изтъпани, почти ме убеди в това.

За малко да се покаже като завършен гъзоблизец и иззуйгащи преди няколко седмици, когато стана говорител на Контрапротеста с което това същество стана за мен толкова значимо, колкото и падналото перо от опашката на сестрата на бялата лястовица, търсена от Моканина.

НО ……..!!!..!!! Другари, приятели, познати, с ръка на сърцето искам да призная пред Вас и пред цялото прогресивно човечество (а най-вече пред любимите ми конспиратори), че АЗ НЕ СЪМ ПРАВ /хм, май става тафталогия с името на сайта, ама такива са шегите на Фортуна/

Този човек е един пророк, един гений, един Варненски Нострадамус от XXI век. Този  нисичък, скромен и тих човечец още преди 8 години е прозрял сегашната ситуация в която се намира не само той, но и тези които подкрепя.

Да ви информирам само, че песента (Ние сме боклуци) е 14 подред и е част от 12-тия албум на пророка, озаглавен “Обичай ближния, ближи обичания”. Изпълнява я  заедно с Оги Дог и Конса /забележете, пак символика – 3 изпълнители, досущ новата тройна коалиция/. Албума е излязъл на 12 юни 2006 !!! г.

Вслушайте се в скромните рими на този гений, пропийте се с неговата мъдрост и съвременно звучене. Не ви ли се струва, че сякаш песента се лее от трибуната на Народното събрание изпълняване от сегашните ни мъдри ръководители?!?

И докато слушате аз отивам да си купя каскет и разбира се – всички албуми на великият пророк. Алилуя.

(А за тези, дето няма да им издържат нервите, ще опитам да направя симултанен превод поне на първите няколко стиха:

Хеййй,ние сме боклуци

готови ли сте за оферти куциии хеййй

Това е мойте поста, гризвай дръвцето хейй

бегей хвани ме за лоста хеййй

(горното два пъти)

Основната идея в моя мозък е измама

постоянно обмислям как да стане по-голяма

Уличният хищник търси пак балъци

трябва да имаш топки а не фъстъци

хвърлям въдица с оферта, балъка лапа чепарето

не ме ебе, трябват кинти на момчето

Нямало съвест, да умират всички, аз съм гладен

матрял продаден, гаден, аз съм гаден

Познаваш се със мен, имам мисли задни

всеки бих го ебнал, само да ми падне

….

И така на татък

Само не мога определя, чрез гласа на кой всъщност пее, хем ми мяза на Станишеф, хем ми прилича на Местан, но пък бая мяза на Сидеров, обаче пък пророк Мишу пее?!? Но … неведоми са мислите на пророка, ще ги разберем след векове.

 

Leave a Reply