Мразя лаптопи (На борба с Acer Aspire)

Мразя лаптопи и по-точно – техните производители, които всячески пъхат какво ли не, уж за по-добро, но ловко подтиквайки потребителя да се хвърли в лапите на Windows Vista.
Е да, но пък има хора, които не я харесват (все още) и свикнали да работят с Windows ХР си искат пак него на новия лаптоп.
Та баш с такъв приятен случай почти ми започна седмицата и деня.
Носят ми лаптоп като слънце, Acer Aspire 5737Z – мазен та мазен, с какви ли не чудеса вътре, вкл. и четец за пръстови отпечатъци.
Скоро не бях качвал XP на такова животно, но имах добри впечатления от Acer, които за разлика от някои други производители на лаптопи все пак пишат драйвери и за по-стария Windows.
Метнах аз диска с Windows-а и докато отидох на кафе, той почти се инсталирал. Гледам в кутията на лаптопа – мъдри се и едно CD, скептично го сложих в устройството и какво да видя – ми там си има драйвери безчет и безброй, и то и за двете ОС.
Потърках доволен лапи, предвкусвайки чевръстата инсталация, лишена от досадното търсене на поредното неразпознато устройство по „PID“ , „SID“ и какви ли още не тайни знаци. Е да, ама не. Бях подло изненадан от син екран, още след опит за инсталация на видеодрайвера, за нелошата платка nVidia GeForce 9400M.
На BSOD многозначително се мъдреше някакво съобщение за грешка от рода: stop: 0x0000007f и още по незначещи 0х00000000 параметри в скобите.

Продължението и решението във форума

Leave a Reply