Седя и си мисля, колко тъпи същества могат да бъдат уж ‘умните’ хора понякога, достатъчно е да се покаже някой зализан или не толкоз зализан „журналист“ или ‘оратор’ или каквото там е модерно в момента, да рече – търчете и тъпите овце се втурват като гламави, „за правото дело“, без самите да съзнават че са жертва на поредната манипулация, съзнателна или не от страна на поредния демагог решил да направи рейтинг и дивиденти на чужд гръб.

Пресен, даже още топъл е примера с прословутата ‘анкета’ на сайта на Ал Джазира, уж в подкрепа на българските медици осъдени на смърт.

Достатъчно беше да се каже – айдеее, юруш да гласувате и всички, без да се замислят, без да знаят какво изобщо пише се втурнаха да щракат ли щракат, скриптове да пишат и какво ли още не, гаче ли султана ще свалят.

То не беха цитирания по форуми, то не беха линкове по ICQ, mIRC и къде ли още не от знайни и незнайни ‘патриоти’.Е това е поредното доказателство за малоумието и идиотщината на 90% от народонаселението.

Тъжното в случая е, че на тази и други манипулаций се поддават хора уж интелигентни, все пак компютри и нови технологии ползват. Стадото се втурва след магарето, блееки и помитайки по пътя си всичко и всеки който се опита да му покаже безсмислието на действията му и изтъква супер як аргумент – Вярно е Беееее, ТАКА КАЗАХА ПО ТИЛИВИЗУРА

Още по опасна е и другата тенденция, много ярко изразена в предаването ‘Шоуто на Слави’ – да се говори и да се призовават хората да правят неща, наглед безобидни, уж пак в защита на наши интереси, а на практика – с тези си действия ‘овчиците’ не само че не помагат, но и точно обратно – НАВРЕЖДАТ.

малък цитат само от предаването от 12 май :

4. Накрая ще се обърна и към тези българи, които знаят какво е Интернет.

Уважаеми млади и умни българи,

Вие знаете каква е силата на Интернет. Най-голямата антивоенна кампания в света до момента, тази срещу противопехотните мини, е организира само от една жена, по един-единствен начин – чрез електронна поща. Тази жена се казва Джоди Уилямс и през 1997 г. спечели Нобеловата награда за мир.

Затрупайте световното интернет пространство с това искане – „Свобода за българските медици в Либия“. Бъдете непримирими, бъдете искрени, бъдете изобретателни. И аз знам, и вие знаете, че можем да накараме света да научи за ставащото в Либия.

Дали обаче случайно демагога Трифонов, вкупом с многобройния си и високоплатен екип, изпускат една малка подробност – наистина, когато таз лелка е писала писма през 1997 година, Интернета беше още в зародиш и подобни действия /разпращане на рекламни писма/ се считаха за безобидни, НО!!!!!!! вече сме е XXI век, и нежеланите писма вече се наричат SPAM. И за подобен род разпращания на нежелани писма от 1 януари в Съединените Американски Щати /родината на демокрацията/, вече вкарват в затвора http://www.infoweek.bg/news/03-44-spam.htm, на път е подобен закон да се приеме и в Европейския съюз, демек – плешивия ме кара да извърша престъпление, за да се бие в гърдите после колко много е помогнал, айде нема нужда!!!!

Друг е въпроса, че всяка намеса във вътрешните работи на чужда държава е просто недопустима, дори и за защита на български гражданин.
Нито съм запознат с фактите по делото, нито съм наясно какво точно са правили българските лекари там, и едва ли някой освен тях самите го знае, това че са българи не ги прави автоматично невинни, нито пък автоматично виновни, всички ревящи за правда и свобода се осланят на един единствен източник – ТЪПИТЕ ЖУРНАЛИСТИЧЕСКИ писания и изявления, имащи за цел само едно единствено нещо – ДА си вдигнат рейтинга, тиража, рекламите – съответно и приходите.

Е, отказвам да бъда овца и да се водя по това което ме карат да мисля, без да ми дават право на различно мнение.Днес ме карат да гласувам на арабска страница, да разпращам спам, утре ще ми кажат кой е най-правилния депутат, кмет и президент, все в името на това че съм бил българин – е Не са прави!!!!

Добавено на 16.05.2004 г.

И още нещо в добавка, аз съм човек малък и незначителен, дали ще гласувам в анкета или не, дали ще изляза на улицата пред Либийското посолство или не – голямо значение няма, гложди ме един въпрос обаче: Защо лекарите и медицинските сестри които И в момента работят в Либия не прекратят работата в знак на солидарност? Задайте си този въпрос и си отговорете сами!!!

Ами аз имам няколко отговора :

1. Mай те са по-близо от нас и явно знаят неща които ние не знаем

2. Дори да не знаят нещо повече от нас, те са отишли там за пари – значи какво – парите за тях са по-важни!! Е, аз ли тогава да спасявам колегите им?

3. …

4. …

5. …

Leave a Reply