Home » Компютри » На борба с Windows (пак)

На борба с Windows (пак)

Добре ми започна понеделника. Донесоха ми компютърче, което категорично отказваше да зареди Windows във всичките му модификации – като се почне от Нормален режим, та се стигне през всички видове SafeMode. Мигне, светне и до там, увисне като прани гащи, та от зор чак  и клавиатурата блокира.

Като един виден  борец с Windows проблемите знам, че е добре човек да попреглежда какво пише системката по екрана, особено когато има и проблеми. Забелязах, че всичко  увисваше след реда в който зареждаше драйвера \system32/drivers/isapnp.sys. Заредих Windows oт Hiren’s Boot CD и след кратко проучване, и се оказа, че в папката Windows\system32\drivers  сe мъдрят 2 файла, с нулева (0) големина. Обърсах ги кротко и работата потръгна.

Както предполагах – оказа се, че пак се ползва пиратска версия на Nod32  – оригинално закупената програма може би е добра, кракната  – не чак толкова, да не кажа – вредна е.  Бая  им се чудя на ‘специалистите’ дето качват кракнати антивирусни (потребителите не са виновни), това е все едно вместо таблетки против забременяване да раздаваш лукчета.

След сканиране и надлежно прочистване (по метода описан във форума), компютъра си заработи по-добре от нов.


Posted in Компютри, Хей ръчички, Хитринки and tagged as , ,

2 comments on “На борба с Windows (пак)

  • И какво му е лошо на този НОД 32
    http://hotfile.com/dl/5177458/**97*8f/NOD32_-_bg.zip.html

  • Не знам какво му е доброто, но точно Антивирусна кракната – споменах по-горе какво е за мен.
    Да не говорим, че същото важи и за повечето кракнати програми.
    Всяка програма, която подлежи на ежедневно ъпдейтване е уязвима, ако се ползва нелегално. Най-много проблемни компютри, бъкани с вируси са ми носили именно с такива Nod32 и Kaspersky. Елементарно е, като се замисли човек, че програмата може да се прави на работоспособна, но сървъра от който тегли ъпдейтите спокойно може да не е толкова добронамерено настроен към нелицензираният продукт.

Вашият коментар

%d блогъра харесват това: