Кой каквото е обещавал – да дава, че време няма

Не ме е срам, че съм роден в гр. Пазарджик, другари ЖУРНАЛИСТИ /ако мога така да ви нарека/, ще ме прощавате и вИЕ, бойците за правда и свобода, седнали удобно на дивана пред телевизора и компютъра. Знам, че ви е лесно да преглъщате помията дето ви мятат, с това сте отхранени, но ще се опитам да ви дам и малко ИСТИНСКА храна за ума (на все още незакърнелите такива)

Защо дебелата лелка, дето язди кон, реши, че ние в Пазарджик сме все бандити и мошенници? Защо призовава ДАНС, НАТО и ООН да ни разследват като първи по най-люти душмани на България?

Ами че аз вече и рибки от пазара в Подуене не мога да си купя!!! За банички от Централна гара – да не говорим. Щом попитам – „Нящо“ банички да имате?

и те явно начетени, знаят, че думата „Нящо“ само в Пазарджишки окръг се потребява, тутакси сгъват витрината и хлопват кепенците.

Пешо от Троян вече ми иска свидетелство за съдимост, за да пием на една маса заедно?!?!

То мани, ами и Мол Сердика за малко да го затворят, като едно кафе си исках, добре, че с мен беше една приятелка, па си носеше и личната карта със Софийска регистрация, та се размина работата. Чай ми дадоха.

И от къде почна всичко?

Преди месец и нещо, решили от Разград да дарят едни лъвчета на добра зоологическа градина, който е идвал в Пазарджик и е ходил на ‘Острова“ знае, че там такава има и даже животни в нея щъкат, да не повярваш. Да, ама природо$$$защитниците не само не са ходили, ами и не вярват, че извън техните компютри и кабинети, някой може да се грижи за животни така, че от 200 километра хора да идват да ги видят.

Не можела такова нещо, това баш Пеевски го е измисли, да гепи двете келяви лъвчета, чрез тайна и подмолна операция …………..

По-подир ЧЕЗ решиха да се махнат от благоприятният бизнес климат в България, пустосвайки денят в който са решили бизнес тук да правят. Обявили честно и почтено конкурс, че си продават бизнеса, ама хората като знаят как е БГ, нямало голям наплив. Нещеш ли, пак българска фирма се явила (В ЧЕХИЯ, забеляжете) и печели конкурса. Да, ама на някаква позастаряла лелка, изживяваща се като стара, червена и креслива жаба, по съвместителство ръководителка на други квакащи земноводни, тоя факт ѝ се сторил твърде съмнителен (сигурно е напомнил случки от нейната младост, дето тя благополучно успя да тушира като законопреследвани, преди няколко месеца)

Та отвори уста таз женица за пореден път и макар спечелилата фирма да е леееко в страни от Пазарджик, та реши, че е баш удобно да ни препикае пак.

И като се вдигна един вой, едно ‘народно недоволство’, само ОФ организациите липсваха да се появят  и да пращат телеграми /добре, че ги няма /телеграмите//

Една Частна Чешка фирма, според Чешките европейски закони продава бизнеса си на Частна Българска фирма, чрез конкурс, публично обявен и публично спечелен /което мен не ме бърка никак и изобщо/

Не знам защо, а и не ме интересува, защо на някой продажници това не им харесва, но се твърде възмущавам, МЕН, като жител на Пазарджик, да ме сертифицират по презумпция като айдук и мошеник.

Ми то вече има рецидиви, примерно Пешо от Троян да ми иска свидетество за съдимост, за да можело видиш ли, да седна да пия с него на една маса?

Затова, от днес 27.02.2018 г. заявявам – Преди да са сложили ембарго на гр. Пазарджик и околностите, кой каквото ми е обещавал през годините, да ми го дава  до края на месеца, да не ставаме на кълбета 🙂

 

 

One thought on “Кой каквото е обещавал – да дава, че време няма

Leave a Reply