Как да подкрепим Китайската икономика (кратки съвети за пазаруване)

Мнозина от вас пазаруват в многобройните китайски сайтове. Изхождайки от няколкогодишните си приключения в тази сфера, реших да споделя с вас моя опит (успешен или не), както и да дам няколко съвета, пък дано съм полезен.

Първото и най-важно условие е, да знам какво търся 🙂

Второто нещо което правя е, да проверя къде колко струва, дори да става дума за диод за 10 цента пак си струва да се поразгледат предложенията в различните онлайн сайтове.

Аз започвам от Ebay.co.uk като проверявам цената на артикула и доставката съответно. Често се случва с малка  разлика, да може да се поръча от Англия или Германия, а пристига за 1 седмица, вместо за 20-30 дни, но зависи и това което търсим колко бързо ни е нужно все пак.

След това проверявам естествено в https://www.aliexpress.com/ но там много трябва да се внимава с търговци и цени.

Следва за всеки случай проверка в ‘по-марковите’ сайтове като TomTop, banggood.com, gearbest.com. Там обикновено цените са по-ниски при някоя разпродажба, но не винаги е така.

В повечето случай АлиЕкспрес е сайта от който намирам евтините неща.

И като сме почнали обсъждането,  от близо година (а покрай мен и други приятели) използвам т.нар КешБек сайтове,  https://letyshops.ru. Ако е инсталирана и активирана тази приставка, при покупка от Алиекспрес (например) връщат 5.5% от покупката. За Banggood – 3% м от Ебаъ – 1,5% и т.н.т.
За разлика от други руски сайтове с подобни оферти, тези пращат пари и на PayPal /повечето работят само с руските WebMoney, YandexMoney и т.н.т/
Като се замислиш, на 100$ са си 5.5$ отстъпка, а аз месечно правя поне толкова на Алиекспресс и ebay.com /там е само 1.5%/
/да, горното може да се счита за реклама, още повече, че ако се регистрирате през моя линк, ще получавам % и от вашите покупки, ама в крайна сметка, администратор съм тук и мога да си го позволя :) /

Освен всичко друго, при регистрация в https://letyshops.ru
и инсталиране на добавката за Вашият браузер, получавате и друга полезност – рейтинг на продавача и движение на цената в последните месеци, което е много полезно при разни ‘промоции’ дето често се оказват с преди това завишени цени.

По-нататък ще ви разкажа и как да отваряме диспути при некачествена или неполучена стока.

 

 

Leave a Reply