Какво щях да правя без теб, Габо?

Какво щях да правя без теб, Габо?

Този въпрос без отговор ми зададе преди 2 дни една приятелка (Жу) от Плевен (аз и от други често го чувам, но тя беше последната 🙂 Повода беше, че неочаквано тази събота  и се развали лаптопа  и тя панически ме извести точно докато аз пък бях в Бърза помощ.

Всъщност, не беше чак толкова неочаквано, миналата година почти по това време се повреди старият и лаптоп и тъй като работата ѝ е свързана пряко с Интернет (прави Таро и Астро консултации),  на бърза ръка, вместо консултации, взех един сравнително читав лаптоп, инсталирах каквото беше нужно и го засилих към Плевен.

След това я посъветвах, да прати стария да го поправя и да си има резервен, ако нещо се случи. Уж беше съгласна, два три пъти ѝ подговорих – нищо. И аз престанах да натяквам.

Пак през годината исках да правим профилактика, макар и дистанционна на новия – ха днес, ха утре …… Докато не дойде тая събота, да му се повреди системката.

Той е в гаранция, вече даже е пратен в гаранционния сервиз, но с нея обсъждахме постфактум ситуацията, че ако беше се съгласила да и ремонтирам стария, сега щеше да има резервен и да не изпада в паника (а и да профилактирам новия)

При което тя заяви най-смешната причина:

– Ами аз гледах да не те занимавам излишно, щото толкова ми помагаш, а ми е неудобно така!

– Жу, ами аз предлагах помощ точно защото исках на мен да ми е лесно, да поправя компютърчето когато нямам много работа 😉 А ти за да не ме притесняваш, без да искаш ме притесни когато и двамата бяхме на зор.

Което ми припомни и други подобни случай, когато приятели и клиенти ми казват:  Абе той компютъра от много време не работи, ама аз гледах да не те притеснявам, и затова чак сега ти звъня

… И обикновено ми го казват – в петък, в 5 без 10 🙂

Та скъпи приятели и клиенти, Моля ви, не ми спестявайте от времето когато съм свободен, за да не се юркаме и нервим по времето, когато всички ще сме на зор 😀

И нека всички програми и компютри ви вървят безпроблемно, за да не се чудите, какво да правите без мен.

А ако се чудите какво да правите СЪС мен – мен може да си ме поканите на бира.

Leave a Reply