Добре си бехме

Ох, да ви са оплача другари. Обажда ми се одеве един приятел и вика:

– Бе Габо, ти си пешкѝн момче, навсякъде се вреш, все много знаеш, да те питам една работа?

– Е па питай, аз за питане ли е – не се стискам – му казвам – Ми начи гложди ме един, даже няколко въпроса, продължава моя приятел, глей начи кво става в държавата, народа мърмори, пасавани ни искат и за пиене и за работа, даже и на децата вече посягат, а къде са Майките дето Системата ги Убиваше, да спретнат един протест или вече са добре? Ми онези уж мед.сестри, дето не са и виждали болница, ама Активно атакуваха, даже превзеха Министерския съвет, та щеха и да скачат от прозорци и тавани – къде са? А уж загрижените „родители“, дето едни секти ги подкокоросваха да протестират против „Стратегията за детето“, те сега доволни ли са, децата как са? А онез честни и отрудени мирни демонстранти, дето лани даже павета и яйца мятаха, сега и те ли са ДОВОЛНИ? По-малко ли са им нарушени вече правата? Щастливи ли пикат и акат сутрин? – Ма чакай бе Иларионе (тъй са именува моя приятел), тогава беха лошавите и крадливите на власт бе, затова народа се стичаше с хиляди и милиони, сега са добрите и честните, не виждаш ли, че вече не се краде и е по новому. Потрай да мината изборите, гледам още по-добри са се задали, тогава вече и дъртите мърморковци като теб ще спрат да питат.

– Ама как ще спра да питам, то от зле по-зле става! – Ама че си прост, само ти се струва че сега ни е зле. След месец ще видиш, че сега ни е било добре. … не знам защо, моя приятел се обиди и затвори телефона. (и нещо за любов спомена, ама не го разбрах)

Но нищо де, другият месец, като ни затворят напълно и искат бележка и за ходене до тоалетната, ще разбере, че верно сега сме си добре. Но пък, нали за наше добро го правят хората..

Та така, празници идват, Бъдете Здрави и НАЗДРАВЕ ????

Leave a Reply