Ден за Раз-мисъл

Днес било ден за Размисъл. Та затова мисля, да пия една ракия и да поглаголствам, примерно, как целокупният Български народ обича да има 1 ден в годината за нещо си. Един ден – на Жената, само тогава да са прай, че я обича. Един ден – да му е Новата готина. Един ден – да Влюбен. Един ден да се сети, че някой си имал Рожден Ден. Един ден да се сети, че някой бил умрял… Абе обичаме си ние дните.


Обаче па най-много мразим, тея дето крадат (повече от нас)
А пък от доста време е ноторно известен факта, че Бочето е първият в света политик, дето бил крал. Нямам спомени за друг като него.
Помня примерно Луканов- без една стотинка си тръгна човека от тоя свят…, Филип Димитров – май зема 2-3 лв, Беров си продаде на дядо си нивата, да плати тока на Министерски съвет, Жан Виденов – горкия, още изплаща кредитите дето зема, та да плати на Топлофикация за Виденовата Зима… За Иван Костов също ми е жал, щото пък от немай-къде продаде де що заводи бяха останали, даже със сетни сили един Техноимпекс набута на другарката (тогава още госпожа) Нинова.
После обаче дойде ЦАРЯ – БОГАААТ човек, раздаде на всички ни по една резиденция и сумати гори.. Е наложи се да продаде БТК и каквото и каквото не беше успял Костов – ама за наше добро беше. Даже докара един млади Юпита от ЛОНДОН!!! – Милен Велчев, Никиту Василев, една нахилена Любка Качакова – зарезаха си сичкото учене у Лондон и дойдоха за ползу роду.
Ама тъпите балканци, пак не ги оценихме, та се наложи другарят Станишеф заедно с Доган да залагат и те имотите на дядовците си, само и само да имаме Европейски заплати.
И после дойда таз напаст Боко (той па са отказа да е депутат при Цара и стана Кмет, ама понеже е алчен, и от кмет са отказа та стана Премиер, да ни краде повече)
И на – от тогава – сичкото друго кандидати и управляващи, сал за народа мислят, как да добрува и яде и пие, пък те от залъка си ще отделят и даже ризата и гащите от където трябва си свалят – само и само Суверена да е щастлив и радостен.
Некой даже компании за 10 -20 милиона долара затварят, други печеливши бизнеси напускат – идва тук, кат същински поборници и сал с един кат дрехи на гърба (и 2-3 милиона за медийна реклама) – за нас да се жертват.
Ама те луди-млади, оправдани са, обзети са от героичен плам, дето го видех запален още на първият митинг през 1989 г…
По-героични са постъпките на дъртите оправячи, дето омазаха де що закони успяха, докато бяха в парламента, па после си дадоха 4-5 годин почивка, да ги забравят по-младите и да се явят на бяла коза и да поведат новите хора към нови промени в законите, пак за доброто на народонаселението (щот на Ванко 1 вече не му останаха пари)
Други пък, на по-висок етаж, не само желаят целокупният български народ да е равен, ми го постигат, назначавайки навсякъде военни, та и тези дето не са ходили в казармата, да усетят, какво е сутрин като станеш, да си облечеш еднаквите униформи, да си сложиш партенките и кубинките и с бодра крачка да маршируваш цял ден, пътьом репетирайки призива “Служа на Народна Република. Слава, слава, слава”… но това само на празниците и само в парадна униформа и със зелени чорапки.
Ах, каква идилична картинка, нали приятели мили. Как само се грижат за нас тез любезни Кандидат Политици (трето, че и пето Поколение грижовници)
Та да ви кажа – аз затова толкова време се дърпам и не искам да влизам в политиката, а колко хора ме карат да направя партия.
Да направя – ама ми е жал за вас, щото една стотинка няма да видите, не само ще крада и лъжа, ами и всичките ми депутати и кметове ще го правят (Ама за ВАШЕ добро де), та освен че ще я карате само на пост и молитва (за празниците – ще имате топла вода), като реша да си тръгна от управлението, Цяла България ще ми дължи и пари, за следващите 10 г.
Ай, па като изтрезнеете от мисленето, ако искате – гласувайте, за тези, дето ви обещават най-много, щото никой не може да ви даде повече.

#БъдетеЗдрави_И_Наздраве ????
(знам, че за 80% от тези дето изобщо ще го прочетат, няма да има мисъл, ама пък аз не пиша за пари, нали)

Leave a Reply