Голяма мъка ми е … пак (да го даваме ли туй оружие)

Голяма мъка ми е ….(ВНИМАНИЕ, МНОГО БУКВИ!!!)
Седя си на кафето по обед в центъра на Пазарджик, никой не закачам, пия си кротко бирата.
Изневиделица, се чува „Моя страна – моя българия“ на Емил Димитров, викам – кво става тука бе, риволюция ли, що ли?
А друг един от мойта маса се развика – нящо май са почва. И всички настръхнахме, че бееме отвънка и духаше Западен вятър.
И нещеш ли – у далечината некви с една камера са курдисаха и почнаха да обикалят кат шамани край нея. А па други некви бая народ – 2-3ма, с едни байраци седнали на 1 пейка, да не паднат, оти ги не държат амортиьорите.
По седне, некъв се яви (ама ми беше от къде гърба, та го не видех много) и почна да вика, как трябвало да сме неутрални, да не даваме на никой нищо, и да си пазим лева и оружието, оти било добре, да сме сами. И спре, та пущия патриотични песни да ма нерват….
Мина са 1 песен и хоп – некъв кат с Варненски анцент зема микрофонят, и пусна още по-арна плоча, как кат дадем оружие на Украйна било много лошо (ама га Нинова, чрез полски и чешки фирми го изнасяше беше арно, ама той от много таен източник знаел (толкова таен, че и тоя го научил), че кат дадем оружие и тутакси тряя да дадем и войска, и да са пази народонаселението щото ша ни обяват мобилизация на сичкото дет пием кафета там и ша ни пратат да са бийм в Украйна.
Аз подвикнах, че много искам и да ма мобилизират, и да ида да пуцам на живо, па и да се запозная с близките му роднини, ама бех на къде 100 метра, та сигурно не ма чу тоя. (От съседните маси се възмутиха, защо ша бия път баш с неговата рода да се запознавам, като те са по-наблизо, ама беха без микрофони и не ги отразих)
После рече, дали друг искал нещо да рече, ама никой не щя да рече, та пущиха друга патриотична песен.
От достоверни източници разбрах, че същите емисари са пътували из цялата страна с МОСКВИЧ, което е досущ похвално.
(Не знам защо ми напомниха за Кириак Стефчов, ама сигурно щот бех с гръб кога и говореха)
Ама ми развалиха ми съботата тия мискини дееба. Тва при предишните кметове никога не са беше случвало. Тогава който искаше да си държи речи, си го правеше в местният психодиспансер….
#БъдетеЗдави_и_Наздраве ?????

Leave a Reply