Home » Коментари » Ха сега де! Как се арестува НАП? Как се арестува държава?

Ха сега де! Как се арестува НАП? Как се арестува държава?

Понеже не гледам телевизия от години, единствен начин за снабдяване с новини ми остава Internet. И от същият този, не знам доколко достоверен източник, научих малко позастарялата новина (от 31 07 2010 г ), че:
„Четири сайта бяха спрени след акция на ГДБОП срещу пиратството“
Понеже обичам да потвърждавам новините които чета ( а и коментирам) намерих с бързо търсене следните 2 сайта ( а те са много повече)
http://avtora.com/news/nowini/gdbop_udari_chetiri_ot_nai-golemite_torent_portali
http://news.idg.bg/news/51923_gdbop_zatvori_4_sajta

където в стил милиционерско комюнике, за пореден път се сипят лъжи.

Ще ги прочетете по-долу какви са те:

Сайтовете nanoset.net, rapidadd.com, 4storing.com и afasta.com са спрени след акция на ГДБОП, съобщи пресцентърът на МВР. Това е най-мащабната акция до момента в борбата срещу интернет пиратството, уточнява полицията. Без съгласието на носителите на авторски права в тях са разпространявани музика, филми, софтуер, книги.

Акцията е проведена в София след няколкомесечно разследване. Операцията се провежда по сигнал на носители на авторско право в областта на киното, музиката, софтуерните продукти и книгоразпространението.

По данните на МВР организираната престъпна група е използвала сложни механизми за замаскиране на местонахождението на сървърите си. На тях имало незаконно съдържание, равняващото се на 200 хил. компактдиска. Според полицията в сайтовете срещу залащане са разпространявани и порнографски филми.

Потребителите получавали достъп до незаконното съдържание на сървърите, след като изпратят SMS, твърди МВР. По първоначална информация престъпната група е спечелила над 5 млн. лв. от незаконната си дейност.

В хода на акцията са конфискувани 18 сървъра с информация над 120 терабайта. Заловен е организаторът на престъпната дейност – 37 годишният Р.О. От дома му са иззети две компютърни системи и документи, свързани със създадената стройна престъпна организация. Срещу Р.О. е образувано досъдебно производство по чл. 172 А НК.

Операцията е в изпълнение на стратегията на ГДБОП-МВР и решенията на „Съвета за защита на интелектуална собственост“ към Министъра на културата на България, за ограничаване на интелектуалното пиратство, уточнява МВР.

Какво прави впечатление на пръв поглед ли?  Това с което ни засипват напоследък – показни акции, без явни резултати, радват се само бабите и дедовците на село, гледащи бНТ.

Какво се набива на очи при  втори прочит обаче? Същото което се виждаше и при ‘спецакцията’ срещу Читанката ( виж. Културните мутри – Втора серия ),   нагли и тъпи лъжи, съчинени от милиционер, дето даже школата в Пазарджик явно не е завършил, а е използвал връзките на чичо си. Такива елементарни твърдения даже и по времето на бай Тошо нямаше. (Ама то тогава нямаше и Интернет)

Да оставим настрани факта, че родната милиция си има химн, но си няма понятие що е това Торент и какво яде. Да се бяха поучили от шведските си колеги, дето гризнаха 3 пъти дървото с The Pirate Bay , ама не, тукашните умници като развалена грамофонна плоча (по-дъртите си спомнят що е това) повтарят едно и също при всяко комюнике за арест на ‘интернет пират’,  а именно:

Потребителите получавали достъп до незаконното съдържание на сървърите, след като изпратят SMS, твърди МВР. По първоначална информация престъпната група е спечелила над 5 млн. лв. от незаконната си дейност.

Та такааааа. От Читанката издателите бяха на загуба, тук вече говорим за печалба. Оставам на страна факта, че никакви СМС-и не са се искали за сваляне на торент файлове и само малоумник би пратил наистина такъв, при положение, че всеки файл, освен ако не е типично български може да се намери поне на 20 други сайта, да наблегнем на друго. ЦИФРАТА драги зрители.

5 000 000 лв, ПЕТ МИЛИОНА ЛЕВА, ПЕЧАЛБА!!!! ОТ СМС?!??!

Сега се сещам, че сигурно не само чичо му, ами и ляла му, брат му и поне 3 братовчеди трябва да са ходатайствали на тоя, дето измислил комюникето та да го вземат на работа в народната милиция.

Ако една организирана банда, за няколко месеца е успяла да вземе 5 (ПЕТ) МИЛИОНА ЛЕВА, да вземем пък да включим калкулаторите.

5 000 000 (печалбата), мобилните оператори обикновено прибират 50% от печалбата, значи и те са спечелили 5 000 000 лв, стават 10 000 000 (ДЕСЕТ МИЛИОНА ЛЕВА)

10 000 000 (печалбата на пиратите + печалбата на операторите) х 20% ДДС = 2 000 000 (ДВА МИЛИОНА ЛЕВА) е прибрала Държавата под формата на Данък Добавена Стойност и то облагодетелствувайки се от пиратски порно филми?

Къде е Гиньо Ганев, Омбудсмана на Република България, къде е прокуратурата, да се самосезират как НАП се финансира от пиратство и как мобилните оператори си изкарват заплатите  пак от същата престъпна дейност.

Да минем нататък, според данни от миналата година, интернет потребителите в България били 3 450 000 (силно завишена цифра, но нека да е така). Та какво излиза ? Всеки Интернет потребител би трябвало да е пратил поне по 1 СМС за да се попълни гореспоменатата сума.

Следователно – всеки дето има Интернет е участвал в тази престъпна групировка.
Изхода е само един – да се арестува цялата държава, начало с Президента и вкупом да отидем в затвора , едните заради изтеглените филми, държавните служители – за участие в разпределението на печалбата от престъпна дейност.

Е тогава какъв ПР ще си направи правителството пред света – не е истина, лошото е обаче, че и спусналият комюникето милиционер е в кюпа – зер, щом е интернет потребител, значи и той е пращал СМС-ки, та  ще трябва някой руски другар да го списва следващото.

Posted in Коментари and tagged as , , , , , ,

2 comments on “Ха сега де! Как се арестува НАП? Как се арестува държава?

Вашият коментар

%d блогъра харесват това: