Ха сега де! Как се арестува НАП? Как се арестува държава?

Понеже не гледам телевизия от години, единствен начин за снабдяване с новини ми остава Internet. И от същият този, не знам доколко достоверен източник, научих малко позастарялата новина (от 31 07 2010 г ), че:
„Четири сайта бяха спрени след акция на ГДБОП срещу пиратството“
Понеже обичам да потвърждавам новините които чета ( а и коментирам) намерих с бързо търсене следните 2 сайта ( а те са много повече)
http://avtora.com/news/nowini/gdbop_udari_chetiri_ot_nai-golemite_torent_portali
http://news.idg.bg/news/51923_gdbop_zatvori_4_sajta

където в стил милиционерско комюнике, за пореден път се сипят лъжи.

Ще ги прочетете по-долу какви са те:

Сайтовете nanoset.net, rapidadd.com, 4storing.com и afasta.com са спрени след акция на ГДБОП, съобщи пресцентърът на МВР. Това е най-мащабната акция до момента в борбата срещу интернет пиратството, уточнява полицията. Без съгласието на носителите на авторски права в тях са разпространявани музика, филми, софтуер, книги.

Акцията е проведена в София след няколкомесечно разследване. Операцията се провежда по сигнал на носители на авторско право в областта на киното, музиката, софтуерните продукти и книгоразпространението.

По данните на МВР организираната престъпна група е използвала сложни механизми за замаскиране на местонахождението на сървърите си. На тях имало незаконно съдържание, равняващото се на 200 хил. компактдиска. Според полицията в сайтовете срещу залащане са разпространявани и порнографски филми.

Потребителите получавали достъп до незаконното съдържание на сървърите, след като изпратят SMS, твърди МВР. По първоначална информация престъпната група е спечелила над 5 млн. лв. от незаконната си дейност.

В хода на акцията са конфискувани 18 сървъра с информация над 120 терабайта. Заловен е организаторът на престъпната дейност – 37 годишният Р.О. От дома му са иззети две компютърни системи и документи, свързани със създадената стройна престъпна организация. Срещу Р.О. е образувано досъдебно производство по чл. 172 А НК.

Операцията е в изпълнение на стратегията на ГДБОП-МВР и решенията на „Съвета за защита на интелектуална собственост“ към Министъра на културата на България, за ограничаване на интелектуалното пиратство, уточнява МВР.

Какво прави впечатление на пръв поглед ли?  Това с което ни засипват напоследък – показни акции, без явни резултати, радват се само бабите и дедовците на село, гледащи бНТ.

Какво се набива на очи при  втори прочит обаче? Същото което се виждаше и при ‘спецакцията’ срещу Читанката ( виж. Културните мутри – Втора серия ),   нагли и тъпи лъжи, съчинени от милиционер, дето даже школата в Пазарджик явно не е завършил, а е използвал връзките на чичо си. Такива елементарни твърдения даже и по времето на бай Тошо нямаше. (Ама то тогава нямаше и Интернет)

Да оставим настрани факта, че родната милиция си има химн, но си няма понятие що е това Торент и какво яде. Да се бяха поучили от шведските си колеги, дето гризнаха 3 пъти дървото с The Pirate Bay , ама не, тукашните умници като развалена грамофонна плоча (по-дъртите си спомнят що е това) повтарят едно и също при всяко комюнике за арест на ‘интернет пират’,  а именно:

Потребителите получавали достъп до незаконното съдържание на сървърите, след като изпратят SMS, твърди МВР. По първоначална информация престъпната група е спечелила над 5 млн. лв. от незаконната си дейност.

Та такааааа. От Читанката издателите бяха на загуба, тук вече говорим за печалба. Оставам на страна факта, че никакви СМС-и не са се искали за сваляне на торент файлове и само малоумник би пратил наистина такъв, при положение, че всеки файл, освен ако не е типично български може да се намери поне на 20 други сайта, да наблегнем на друго. ЦИФРАТА драги зрители.

5 000 000 лв, ПЕТ МИЛИОНА ЛЕВА, ПЕЧАЛБА!!!! ОТ СМС?!??!

Сега се сещам, че сигурно не само чичо му, ами и ляла му, брат му и поне 3 братовчеди трябва да са ходатайствали на тоя, дето измислил комюникето та да го вземат на работа в народната милиция.

Ако една организирана банда, за няколко месеца е успяла да вземе 5 (ПЕТ) МИЛИОНА ЛЕВА, да вземем пък да включим калкулаторите.

5 000 000 (печалбата), мобилните оператори обикновено прибират 50% от печалбата, значи и те са спечелили 5 000 000 лв, стават 10 000 000 (ДЕСЕТ МИЛИОНА ЛЕВА)

10 000 000 (печалбата на пиратите + печалбата на операторите) х 20% ДДС = 2 000 000 (ДВА МИЛИОНА ЛЕВА) е прибрала Държавата под формата на Данък Добавена Стойност и то облагодетелствувайки се от пиратски порно филми?

Къде е Гиньо Ганев, Омбудсмана на Република България, къде е прокуратурата, да се самосезират как НАП се финансира от пиратство и как мобилните оператори си изкарват заплатите  пак от същата престъпна дейност.

Да минем нататък, според данни от миналата година, интернет потребителите в България били 3 450 000 (силно завишена цифра, но нека да е така). Та какво излиза ? Всеки Интернет потребител би трябвало да е пратил поне по 1 СМС за да се попълни гореспоменатата сума.

Следователно – всеки дето има Интернет е участвал в тази престъпна групировка.
Изхода е само един – да се арестува цялата държава, начало с Президента и вкупом да отидем в затвора , едните заради изтеглените филми, държавните служители – за участие в разпределението на печалбата от престъпна дейност.

Е тогава какъв ПР ще си направи правителството пред света – не е истина, лошото е обаче, че и спусналият комюникето милиционер е в кюпа – зер, щом е интернет потребител, значи и той е пращал СМС-ки, та  ще трябва някой руски другар да го списва следващото.

2 thoughts on “Ха сега де! Как се арестува НАП? Как се арестува държава?

Leave a Reply