Колко мъка има по тоя свят, Божеееее

Предисловие – Short Time ago …. помогнах на една приятелка да си пренесе багажа от квартирата в която живее, до апартамента на техните, нали съм добро другарче – какво да правя.

Между множеството вещи имаше и един маслен радиатор, за който обърнахме внимание, че не бива да се включва веднага, щото все пак е транспортиран и там разни течности и флуиди са разменили съдържанията си за момента.

Завръзка: Звъни ми вчера същата другарка, доста разтревожена, щото получила обаждане от техните, че при първо пускане, радиатора не само почнал да пуши като стара циганка на аванта, но и се запалил, като башка предизвикал сумати неприятни емоции на местонахождащите се там. Каква била, аджеба таз работа и дали не е от пренасянето и дали ще можем да го оправим (нали болшинството от народонаселението ме е нарочило, че мога да оправям всичко (което не знам защо ама не преде пред същества от женски пол)). Аз, естествено, като врял и кипял в поддръжката на каква ли не техника отговорих „То не се знае какво и как е станало, това са тънки работи и трябва да се разучат по-подробно и сега точно, без оглед на станалото не може да се даде компетентна оценка“ (ама как само ги мисля, сам на себе си се чудя)

Развръзка: Замъкваме се днес на лобното място, да видим какви са щетите, и дали ‘майстора’ (демек аз) ще може да даде акъл, като как ще се оправи това изгорело животно, и поради что е дало фира.

Влизайки в кухнята, от пръв поглед още ми направи впечатление, доста обилно обгорелия корпус на радиатора, та на места чак се беше вдлъбнал, а боята – поизгоряла. Аз съм човек с нисше (Техникум) образование, ама знам дека маслото в тез радиатори не е най-горимата смес на света, та чак да се възпламенява и прочеее.

От втори поглед забелязах, че има нещо за забелязване, ама по-особено някак. И понеже ситуацията е чрезвичайна, Ви предлагам автентичния запис на проведения разговор: Аз (аз), МП (много потърпевшата)

Аз- Виждаш ли тва дето виждам и аз ма?

МП – Е кво да вида – изгорял е!

Аз – Ма не тва мааааааааа, гледай по-добре!!!!

МП – Е кво да гледам, целия е изгорял

Аз- Не мааааа, ОБРАТНО Е ПОСТАВЕН – (демек с главата на долу)

–-

Кратко пояснение за незапознатите – маслените радиатори имат едни скоби с колелца, които естествено няма как да са монтирани докато радиатора е в кашона, монтират се след това. И тез сръчни майстори, борейки се със всички физични и логични закони, са обърнали радиатора с нагревателя нагоре, което естествено е довело след няколко минути до изгарянето му.

А горкия радиатор има и копчета и надписи и ръчки – всичките неупотребяеми поради начина на сглобяване, което никак не е смутило потребителите ;))) Е как човек да не му домилее за подробните Амирикански инструкции как точно се пие топло кафе и прочеее.

Leave a Reply