Home » Коментари » Нервен ли съм или е от боба?

Нервен ли съм или е от боба?

Седя си кротко, никой не закачам, гледам си Телевизора, и кой ма би по главата проста, да взема да го включa в един момент!!!

Е груба грешка !!!!! драги зрители, и то баш на бТВ и то баш по време на НовиНИТИ.

Варда са аз от месеци да не гледам и да не бъда информиран, ама на – гявола кога си нема работа …., и като как ма информираха ‘журналята’? Ами чудесно ме информираха, щом чак сили намерих мнение да изразя.

Първом, някакъв чичка беше много възмутен, щото разбираш ли, значи, той чул по бТВ-то че на сички дето са видяли ВОДАТА – било в чешмата, в кладенеца или на реката, или са чули че някой е видял, ще им бъдат изплатенио по 1000 (иляда) лева., естествено чичето не са намерило в списъка на тия дето ша грабат парици, и поради таз причина хомодружинката от бТВ намерила чудесен събеседник в негово лице.


И като почнаха едни ми ти снимки на готварска печка, модел 1900 и Балканската война, едни ми ти амонячни хладилници, досущ като моя в кухнята, от 1956 г., едни ми ти тиливизури ‘Респром’ (B/W, демек – черно-бели), и съответният коментар иззадкадър (дано не е била Кристина Баксанова, щото я обичам /aма не и казвайте, щото е тайна/)

Та добре запознат със загубите на народонаселението, бях пренесен от вещите репортери на бТВ в някакъв магазин подобен на Метро, Техномаркет или подобни, и там с нагледни примери и сравнения ми бе обяснено, че тия 1000 (илядо) лева, били крайно недостатъчни да се възстановят щетите на хорицата, щото една печка чинела 300 лв, един ТЕЛЕвизор, над 400, един хладилник – и той толкоз, да не говорим за автоматичната пералня, микровълновата печка, МАСЛЕН!!! радиатор и прочеее( нищо че водозасегнатите не са и чували за такива придобивки)

Аз щото съм малко(а, малко де) проЗТ та си рекох – добре де, аджеба, поради защо и оти ша им купува държавата тез благини на пострадалите, като паричките за това ми ти нещо са дошли от данъкоплатеца, ама Той- ДАНЪКОПЛАТЕЦА, първом е платил къде 180 лв данък на апартамента си, па после е платил и къде 160 лв данък на колата си, па башка е платил и застраховки (задължителни) и какво ли още не. И ако недай си боже земе та го удари една ми ти градушка, и му направи колата на паприкаш, а прозорците в къщи на швейцарско сирене, единственото което му остава е да тегли една (псувня) после да тегли некой лев от банковата и сметка ( ако има такава) и да си оправи щетите.

На мен значи държавата нема ми даде и една пробита капачка, ама на некви си хора (разбирай предимно роми и българомохамедани и БЪЛГАРИ ама с ТУРСКО етническо самосъзнание) ша им даде по 1000 (ИЛЯДА) лева суха пара!!!???!! Е що бре джанъм, дали не е защото министрите на Земеделието и на природните бедствия и аварий са от общолюбимата ДПС??!!? И щото пак идат избори и за Президент и за кметове, та дали не е много удобно да се дадат сега по некой грош държавни пари, та после хората да си спомнят за кой да гласуват?!!??!

Отделно че не е ясно кой ще контролира изразходването на тия парички по предназначение, щото изхождайки от фактите, че дори въглищата давани като помощи на циганите, биваха продавани, както какво ли ще се случи с хилядолевките? Е па аз прогнозирам че ще се изпарят в най-близката кръчма и то със скоростта на светлината.(а има сведения че вече така се постъпва с одялата и дрехите, давани от доверчиви хорица)

Башка от тези ми простотии, неволно и нежелателно за мен бях спамнат и от покана да дам 1 левче, разбираш ли, значи, със ЕСиМеС или с тилифонну обаждане и да съм помогнел на пострадалите.

Е кога ми кажете де отидоха парите дето ги давах преди 20 години за Земетресението в Стражица, е тогава ша ви дам не 1 лев, 100 ша дам. Ама знам че и тези парички ще напълнят нечия и без това добре натъпкана каса!

И тържествено ви обещавам, още малко остава и редом с легендарната страница „24 гафа“ (ловко открадната като идея от „Господари на И’фира“), ще се пръкне и „бТВ – простотия NonStop“, па дори ако трябва да си купя и ТВ тунер за компютъра, лошото е че ще трябва да си удължа работното време, за да могат да ми стигат парите за успокоителни.
(Това естествено може да се избегне, ако се намерят благородни спонсори)

Posted in Коментари and tagged as , , ,

Вашият коментар

%d блогъра харесват това: