Нервен ли съм или е от боба?

Седя си кротко, никой не закачам, гледам си Телевизора, и кой ма би по главата проста, да взема да го включa в един момент!!!

Е груба грешка !!!!! драги зрители, и то баш на бТВ и то баш по време на НовиНИТИ.

Варда са аз от месеци да не гледам и да не бъда информиран, ама на – гявола кога си нема работа …., и като как ма информираха ‘журналята’? Ами чудесно ме информираха, щом чак сили намерих мнение да изразя.

Първом, някакъв чичка беше много възмутен, щото разбираш ли, значи, той чул по бТВ-то че на сички дето са видяли ВОДАТА – било в чешмата, в кладенеца или на реката, или са чули че някой е видял, ще им бъдат изплатенио по 1000 (иляда) лева., естествено чичето не са намерило в списъка на тия дето ша грабат парици, и поради таз причина хомодружинката от бТВ намерила чудесен събеседник в негово лице.


И като почнаха едни ми ти снимки на готварска печка, модел 1900 и Балканската война, едни ми ти амонячни хладилници, досущ като моя в кухнята, от 1956 г., едни ми ти тиливизури ‘Респром’ (B/W, демек – черно-бели), и съответният коментар иззадкадър (дано не е била Кристина Баксанова, щото я обичам /aма не и казвайте, щото е тайна/)

Та добре запознат със загубите на народонаселението, бях пренесен от вещите репортери на бТВ в някакъв магазин подобен на Метро, Техномаркет или подобни, и там с нагледни примери и сравнения ми бе обяснено, че тия 1000 (илядо) лева, били крайно недостатъчни да се възстановят щетите на хорицата, щото една печка чинела 300 лв, един ТЕЛЕвизор, над 400, един хладилник – и той толкоз, да не говорим за автоматичната пералня, микровълновата печка, МАСЛЕН!!! радиатор и прочеее( нищо че водозасегнатите не са и чували за такива придобивки)

Аз щото съм малко(а, малко де) проЗТ та си рекох – добре де, аджеба, поради защо и оти ша им купува държавата тез благини на пострадалите, като паричките за това ми ти нещо са дошли от данъкоплатеца, ама Той- ДАНЪКОПЛАТЕЦА, първом е платил къде 180 лв данък на апартамента си, па после е платил и къде 160 лв данък на колата си, па башка е платил и застраховки (задължителни) и какво ли още не. И ако недай си боже земе та го удари една ми ти градушка, и му направи колата на паприкаш, а прозорците в къщи на швейцарско сирене, единственото което му остава е да тегли една (псувня) после да тегли некой лев от банковата и сметка ( ако има такава) и да си оправи щетите.

На мен значи държавата нема ми даде и една пробита капачка, ама на некви си хора (разбирай предимно роми и българомохамедани и БЪЛГАРИ ама с ТУРСКО етническо самосъзнание) ша им даде по 1000 (ИЛЯДА) лева суха пара!!!???!! Е що бре джанъм, дали не е защото министрите на Земеделието и на природните бедствия и аварий са от общолюбимата ДПС??!!? И щото пак идат избори и за Президент и за кметове, та дали не е много удобно да се дадат сега по некой грош държавни пари, та после хората да си спомнят за кой да гласуват?!!??!

Отделно че не е ясно кой ще контролира изразходването на тия парички по предназначение, щото изхождайки от фактите, че дори въглищата давани като помощи на циганите, биваха продавани, както какво ли ще се случи с хилядолевките? Е па аз прогнозирам че ще се изпарят в най-близката кръчма и то със скоростта на светлината.(а има сведения че вече така се постъпва с одялата и дрехите, давани от доверчиви хорица)

Башка от тези ми простотии, неволно и нежелателно за мен бях спамнат и от покана да дам 1 левче, разбираш ли, значи, със ЕСиМеС или с тилифонну обаждане и да съм помогнел на пострадалите.

Е кога ми кажете де отидоха парите дето ги давах преди 20 години за Земетресението в Стражица, е тогава ша ви дам не 1 лев, 100 ша дам. Ама знам че и тези парички ще напълнят нечия и без това добре натъпкана каса!

И тържествено ви обещавам, още малко остава и редом с легендарната страница „24 гафа“ (ловко открадната като идея от „Господари на И’фира“), ще се пръкне и „бТВ – простотия NonStop“, па дори ако трябва да си купя и ТВ тунер за компютъра, лошото е че ще трябва да си удължа работното време, за да могат да ми стигат парите за успокоителни.
(Това естествено може да се избегне, ако се намерят благородни спонсори)

Leave a Reply