Един хубав завършек на 13-ти септември

Не съм фаталист, май даже не съм суеверен много, пък за вярващ – май още по-малко, та такива дати като 13-ти, петък и прочее ги свързвам са напиване и никакви други лоши спомени.

Днес също не мислех е ще е по-различен ден, макар че започна с ходене до гробищата, защото се навършват 11 месеца от смъртта на майка ми

Другото обаче си тръгна по обичайния за мен ред – обаждания от кой ли не по телефона, оправяне на поредния омазан Windows, обяснения с този и онзи, обичайната обедна бира (щото пестя пари за нова кола, а кафе и кола са 1.30 лв, при 1.00 лв за голяма наливна Каменица).

Всичко си вървеше по обичайният план, в късният следобед се замъкнах да се прекарвам с поредната мрежа, която трябва да реализирам (цирирайки КЛАСИКАТА – „вече не казват – „Да сковем кочина“, а „Да реализираме кочина“), което пък прекарване на многобройните паяжинозигзагообразни кабелоомотаваници тръгна необичайно добре и чак с лекота, и така неусетно стана къде 21 часа, при което с човека който ми помагаше единидушно решихме, че сме свършили добра и ползотворна работа, и по негово предложение се замъкнехме в скромната му бърлога, за да измием умората от деня с няколко бутилки „Загорка“

Понеже сбирката беше в малкопознат за мен квартал, на слизане от личният ми автомобил (който паркирах ТОЧНО под лампата, точно пред къщата на моя приятел, бях раздвоен – дали аджеба да си взема „BAG OF TRICS“, демек торбата в която са ми отвертките, клещите, скобите и СКЪПОЦЕННИТЕ дискове с още по-скъпоценните програми, или да я оставя, но под мъдрия съвет на придружаващият, реших все пак да си я взема с мен, не че е има много ценности, ама все пак си е ЧАНТА

Всичко си вървеше по план и предназначение, както през целия ден – унищожихме леко и приятно 2 бутилки 1.5L, даже и трета наченахме, всичко това гарнирано с пушен врат, който чудно защо много напомняше мазна шунка.
Изприказваха се множество случки, весели преживявания и какво ли още не, и така неусетно с шеги и забавни истории взе че стана 1:30 – време съвсем почтенно за полягане, та дори и за сън

Увлечен от приятният мохабет, домакина доста време не искаше да ме пусне да си ходя, но накрая все пак кандиса (какво да правя като все така ми се случва, малкото хора на които съм гостувал ще потвърдят, че не искат да си ходя, не и преди всичкото пиене в радиус от 100 метра да е свършило 😉

И така, след кратко, но продължително сбогуване се метнах аз на старата си вярна колица, помахах за последно на любезният домакин, дето беше излязъл да ме изпрати, и врътнах ключа …….. да, ама ефект – НИКАКЪВ, ни ток, ни ламби ни нищо, врътнах пак – хептен нищо, викам си – Бах мааму, кво стана та не вечерааме, врътнах трети път – изобщо ни дума, ни вопъл, ни стон – мълчи двигателя като партизанин на разпит.
Напънах се та дръпнах ръчката за предния капак – подозрително лесно се дръпна, ама го отдадох на поетите около 2 литра бира, да, ама НЕ, не било от бирата драги зрители, драги радиослушатели – кога дигнах капака – ЩО да видя в тъмното (носа си фенерче бе) – подла педалска ръчица, по най-селскостопански начин беше срязала И ДВАТА кабела които отиваха към акумулатора на колицата, башка беше развъртян и болта за масата.
Офтрещен и ошематен от видяната гледка, още неосъзнавайки какво виждат очите ми, зададох следния въпрос: „Добре де, ти си адвокат, кажи какво да правя сега?“
– „Чакай да взема фенерче“, рече домакина, който наистина се явява и адвокат по съвместителство.

Прегледа с фенерче установи следното: счупена от дърпане дръжка на акумулатора, жалък опит за развиване на болта който държи акумулатора и злостно (или некадърно) рязане на кабелите захранващи двигателя на автомобила и прилежащите му устройства

Е добре де, мамка Ви селска, проста, космата, баш на 21 годишният ми ФОРД, с 5 годишният акумулатор ли посмяхте да посегнете бе, да ви посегнат манафите па да не ви пуснат, за това ли жалко, струващо на старо едва ли повече от 10 лв. акумулаторче се полакомихте, за тия 11 години откато го имам това возило, една чистачка са ми крали и това е, баш до него ли опряхте хомосексуалисти неориентирани, тригодишна дрисня да ви хване па да ви не остави.
Да седя аз до 2 часа да връзвам кабели и насуквам жици, след цял ден простотии и глупости – и за какво – зарад необезпаразитени гъзести дебили като вас, поне като сте тръгнали да крадете, да ми бехте свили и 20 годишният касетофон, да ми бехте свили и 20 годишния крик, да си ги наврете в широките алчни задница, та да се наситите.
A то какво – даже и нужните уреди и инструменти не сте си взели, ми следващият път ще ви оставя и чантата си бе мама ви проста непоръбена, там барем има всичко – вкл. и туба вазелин, та като ви набарам надупени пред предния капак на колата, да си ви тегля по една яка патка, та друг път да си седнете на разшльоканите задници и да се позамислите преди да краднете на хората акумулаторите.

И кво толкоз щехте да изкярите от тоя акумулатор, щеха ли да ви стигнат парите да си купите свещи за погребението? Щехте ли да можете да се наядете, напиете с тия пари? Не ви ли мина през тъпите, празни тикви дори за миг мисълта, ако изобщо можете да мислите, че цял месец ще трябва да събирам пари за нов акумулатор, не че сега няма да се оръся поне 10 лв за нови кабели,които пък добре трябва да изолирам на наставките, щото иде зима и всяка влага ще е фатална?

Ама какво ли се питам, то ако сте имали мозък да мислите, надали щехте такива простотии да правите.
Но какво ли се учудвам, докато оправях кабелите, 2 (две) полицейски коли минаха (това в 2 през ноща), да не мислите че спряха да питат какво става и защо ровим по колата – НЕЕЕЕЕЕ, нищо подобно, отминаха си като параход по Мисисипи и това е.

И щот са май доста разпрострях, едно ша ви кажа, и то по цигански, не че съм лош човек, ама кат ма настъпят – боли ме – РАК ДА ВИ ХВАНЕ, каквото пипнете – на пепел да стане, къде одите трева да не никне.

Писна ми от простотии да го еба, седиш си, никой не закачаш, чудиш се като как да направиш подходящ скрипт на EXEL да ти смята всички проблеми, но не успяваш, и като се пръкне некоя такава идиотщина от изневиделица, се радваш че предвидливо си направил такава една страница, та барем да се изпсуваш на воля.

Leave a Reply