Накарай мързеливия на работа, акъл да ти даде

Като един виден лентяй, всячески се мъча да си спестя разкарването насам-натам за оправяне на дребни, едри и големи проблеми по хорските компютри.

И понеже разговорите по телефона доста често не помагат, налага се да се ходи в жега, студ и сняг ……. работа крайно неприятна за изтънчен човек като мен.

Преди години с удоволствие качвах UltraVNC на клиентските машини (тези дето си плащат абонамент разбира се), но при него трябваше да се пренасочват портове, да се говори с мрънкащи админи, та затова когато преди няколко години се появи програмката TeamViewer бях повече от щастлив.

Лесно и просто използване, възможност да се стартира дори без да се инсталира и най-важното – няма нужда да се грижим за пренасочване на портове и пр.

На всичкото отгоре има версии както за Windows, така и за Mac, Linux и iPhone.

Употребата на програмата е толкоз лесна, че чак е лесна 🙂 Стартира лузера сваленият файл (е, трябва да му обясните кога да цъка YES, ама няма как) и в прозорчето му се появяват ID и Password.

Стартирате си копие на програмата и при вас, въвеждате ID-то и след като се свържете с отсрещният компютър – въвеждате и паролата и готово – правете каквото си искате (т.е оправяйте проблема заради който ви мързи да се мотаете до клиента/приятеля/роднината)

В новите версии има даже Voip, трансфер на файлове и какво ли още не (включително задаване на постоянна парола и възможност за автоматично стартиране заедно със системата, та следващият път лузера да не се налага и да я пуща)

Абе с две думи – блага работа, баш за хора като мен.

Leave a Reply