Не е лесно да си Пр…..

Избягвам да пиша по политически теми, не защото няма какво да кажа, а напротив – защото няма да ми стигне мястото, нищо че сървъра е голям.

Е днес обаче не се сдържах. За пореден път доказано компроментираният ни ‘премиер’ вместо да разбере най-накрая, че не става за тая работа почнал да ръси мозък.

На бай Тошо поне му пишеха речите, та рядко се случваха издънки, ама сегашният явно не е прихванал полезните привички от него.
Няма да коментирам и без това нашироко коментираната тема кой кого подслушвал и защо. Който може да мисли си е направил вече изводите.

Фрапиращо популистко и говорещо за нивото на управление е  обаче това изречение от днешното изказване на любимият ни ръководител:

Според него свързването на фискалните апарати на  бензиностанциите с НАП е ужилило много хора и неслучайно 20 години това не се прави.

Справка , бТВ, Мениджър.News, Блиц и къде ли още не

Ако сам  го е измислил – не Го виня, ако някой му го е  подсказал –  халал да са му парите, такива съветници трябват на държавата.

И в двата случая обаче е ясно едно – поредното замазване на фактите, чрез малоумна манипулация.

Явно на Уважаемият г-н Премиер, никак не му е ясно, че през 1991 година, дори да са искали нямаше как да свържат всички касови апарати към централен сървър ?!!?? Че тогава нямаше ДДС, касовите апарати не бяха задължителни и че тогава учениците се радваха още на Правец 16 и пишеха програми на BASIC, според повелята останала от преди, за тотална компютърна грамотност.

Явно обаче точно по този предмет, бъдещият ни премиер е отсъствал, което доста му помага да ръси сега бисери.

Ето още няколко неща с които може да се опита да замаже очите на хората, за да не почнат да питат пак за записите и тяхното съдържание :

  • За пръв път от 20 години, при управлението на ГЕРБ вече свободно можем да си купим iPhone 4.0;
  • За пръв път от 20 години, благодарение на ГЕРБ можем да ползваме iPAD;
  • За пръв път от 20 години, благодарение на управлението на ГЕРБ можем да гледаме 3Д кино;
  • За пръв път от 20 години, благодарение на ГЕРБ можем да ползваме Skype, FaceBook и Tweeter направо от телефона си;
  • За пръв път от 20 години, благодарение на ГЕРБ можем да гледаме сателитна телевизия само за 12 лв. на месец;
  • За пръв път от 20 години, благодарение на ГЕРБ можем да гледаме HDTV и BluRay, спомнете си как при предишните правителства се радвахте на VHS касетките!!!
  • За пръв път от 20 години, благодарение на ГЕРБ можем да си превеждаме дори от китайски, ползвайки Google.

Спирам да изреждам, защото възторга, който напира в мен, направо ме задушава.

ХВАЛА на таквоз едно управление, а какви ли още чудеса ни чакат до края на мандата …

И само да предположа едни бъдещи събития, пак във връзка с прословутото свързване на касовите апарати – Благодарение на некадърниците в НАП, това начинание е обречено на неуспех!!!

Некадърно настроените им сървъри (без квалифицирана поддръжка) + малоумно написаните им програми (работещи все още под ДОС от преди 20 години) ще доведат пак до невъзможност за работа на Бензиностанциите. /те едни детски градини не успяха да устискат, да не говорим, че всяка година подаването на данъчните декларации е малък ужас!!!/

Тогава обаче на дневен ред ще е някой друг скандал и любимият ни Премиер ще извади от джоба следващата залъгалка за електората.

2 thoughts on “Не е лесно да си Пр…..

  1. Кръстю

    Няма как да го е учил премиерът, през 1991г е бил изкласил вече и Симеоновската школа

    Ама компютЪрите са лесна работа знаеш, управлението му е майката 🙂

Leave a Reply